Chef Lynnie in de bakkerij
We zijn er weer eens serieus ingevlogen tijdens de ‘harde en zachte luxedegen’ les verleden woensdag. Nu volledig onder de knie … ‘tijgerpistolets’! Pistolets voorzien van een tijgerpapje, een mengeling van bloem, water, gist, zout, suiker en olie, maar ook ‘piotten’, volgens mij een Antwerpse term, want niemand hier in het Leuvense kende dat. (Ofwel zijn mijn vrienden gewoon bakkerij-leken).
Piotten dus … sandwiches gevuld met rozijntjes. Super lekker!
Crèmeflappen … gevuld met banketbakkersroom.
en een ‘rogge verdomme’ brood … Ik vermoed dat dat ook iets typisch Antwerps is.
Een paar medecursisten in actie met ‘vloerpistolets’.
Foto’s les genomen door Chef Steylaerts. Jawel, de chef himself.
Nog steeds, zoals elke woensdagavond, geleerd tijdens de opleiding ‘harde en zachte luxe’ aan de PIVA in Antwerpen.
Elke
Hoe geweldig ziet dat er allemaal uit! Helemaal zot van die piotten en ook hele blij om eondelijk te weten wat de shizzle is op tijgerpistolets.
Start is rap met Boulangerie chez Lynnie
lynn
Shizzle is idd het woord … een soort papje dat moet rijzen en dan weer inzakken en dan weer rijzen en dan weer inzakken. shizzle dus 🙂